Nazywam się Małgorzata Korsar. Studia magisterskie w zakresie dietetyki ukończyłam na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Międzyczasie poszukując swojej ścieżki zawodowej, zdecydowałam się rozpocząć studia podyplomowe Zarządzenie Bezpieczeństwem Żywności na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Przez krótki czas pracowałam jako pełnomocnik ds. jakości żywności, jednak szybko zweryfikowałam, że nie jest to moje powołanie. Postanowiłam wrócić do wybranej przed laty dietetyki i rozpocząć studia doktoranckie, aby rozwijać się dalej w tym kierunku. Od tego momentu minęło już ponad 10 lat i kocham to co robię, więc z perspektywy czasu mogę z pełną świadomością powiedzieć, że była to dobra decyzja : )
Wieloletnie doświadczenie zdobyte na uczelni nauczyło mnie opierać się w pracy zawodowej przede wszystkim na dowodach naukowych. Pracuję według standardów Evidence-Based Nutrition gwarantując tym merytoryczne podejście do prezentowanych zagadnień. Jestem autorką licznych publikacji naukowych oraz popularno- naukowych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka. Systematycznie się dokształcam biorąc udział w licznych szkoleniach oraz konferencjach.
Jestem dietetykiem, wykładowcą akademickim, ale również – albo przede wszystkim żoną i mamą :). Muszę przyznać, że to właśnie rodzina uczy mnie najbardziej praktycznego i zdroworozsądkowego podejścia do żywienia, co również próbuję przekazać innym. Zdrowe i długotrwałe wybory żywieniowe są zdecydowanie lepszym rozwiązaniem dla naszego zdrowia, niż okresowa dieta.